Äppelmos, plugg och presentpyssel!

Som rubriken lyder så har jag hittills ägnat dagen åt att plugga och fixa lite med en julklapp jag håller på med (man lär ju vara ute i tid). Sedan så har jag gjort två omgångar av äppelmos av äpplena som vi fick med oss hem från Mormor och Morfar i helgen. Det blev riktigt gott faktiskt, i första satsen så hade jag i liiiiite socker och den andra fick vara helt osötad, hade i lite kanel för att mjuka upp smaken lite. Jag tycker att det blir lite sötare smak med kanel och brukar ha det istället för socker ibland när det passar.
 
När du gör äppelmos så behöver du inte så jättemycket:
 
Äpplen
Lite vatten
Askorbinsyra
Ev. socker och/eller kanel
 
Först skalar du alla äpplena (pust) och skär dem sedan i klyftor med kärnhus och allt. Därefter så lägger du ner dem i en stor kastrull med lite vatten där de får koka i kanske tio minuter. Sedan vispar du söder dem med elvisp och silar bort kärnorna genom ett durkslag. När detta är gjort kokas moset upp och lite socker tillsätts, sedan tar du av det från plattan och blandar ca 2 krm askorbinsyra med ett par skedar äppelmos, och blandar tillsist det (samt kanel) med resten av moset. Klart!
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Mamma:

skriven

Hej Emma!
Kollar i bloggen efter det beryktade hörnet... Men finns inte att finna....
Ha det bra!
Kram Mamma

Svar: Haha, hörnet kommer att hamna i helvetet.. Det är det enda jag kan säga! ;D
bjorkqvists.blogg.se

Kommentera här: