SuperSaftig Saffranskaka
Ja, ni kan ju med hjälp av rubriken gissa vad jag har bakat nu på kvällskvisten, och den blev helt perfekt! Den fick jättefin färg, supergod smak och den vart riktigt saftig utan att vara det minsta degig, utan tvärsom: Luftig! Fick nästan för mig att min syster och jag i ett obevakat ögonblick hade bytt kropp, då hon innehar baktalangerna i den här familjen. Men jag följde ett tips hon gett mig i alla fall: Smällt inte smöret med spisplattan på 6:an!! Och det var kanske därför det blev så bra, nu när smöret hade lägre temperatur när det blandades med de andra ingredienserna, och så vispade jag sockret och äggen så noga att poröst lätt kan kännas som en underdrift. Tyvärr har jag inte någon egen bild på min supersaffranskaka, så ni får hålla tillgodo med en lånad. :)

Bilder är lånad från kryddburken.se
Ingredienser:
200 g margarin
½ g saffran
3 dl socker
2 ägg
1 ½ dl mjölk
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
Man smälter som sagt margarinet i en kastrull, och jag hade plattan på 1:an. Medan det smälter så mortlar man saffranet tillsammans med 1 matsked av sockret, samt bröar formen och vispar ihop äggen och sockret. Sedan så blandar du i den mortlade socker- och saffransblandningen i margarinet och blandar i sin tur i det i det poröst vispade sockret och äggen. Därefter tillsätter man mjölk och efter det vänder man i mjöl och bakpulver blandat. Ugnen ska vara på 175 grader, det stod att man skulle ha den inne i 40 - 45 minuter men jag hade den nog inne i nedre delen av ugnen i närmare en timme.